neděle 13. října 2013

Alan Watts - Vy jste To



5 komentářů:

  1. Těžké,těžké...nádherné. Díky. Ilona

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, Romane... Díky Tobě (Vám) jsem poznal Alana Watse... Pořád TO potřebuji slyšet jinými slovy... A díky těmto videím jsem na Youtube našel od A.Watse - "Děláte to, co vás opravdu baví?"... Pustil jsem to studentům na střední... Rozuměli :-) ... Díky i za ně :-) Jirka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jirko. Zrovna nedávno jsem si říkal, co by na to řekli studenti na střední škole, zda by je slova Eckharta či Alana Wattse zaujala. A že by jim měla být dopřána možnost jim je tlumočit :)
      Je to však jen o nasměrování, nic víc se nedá udělat ;)

      Vymazat
    2. No, na jednu stranu po videu chvíli mlčeli (to je co říct) a pak debata - "jo, je to tak, stát se Mistrem v tom po čem toužím, nepracovat s vidinou odměny, to je ono, ale kde vzít prachy na bydlení atd.??". Zmohl jsem se jen na to, že když jim byl dán život, tak život se jistě postará, nechtít výsledky, neplánovat do budoucna, žít přítomností (zkusil jsem Eckharta :-) )... A.Watts byl přesvědčivý, já pak už asi moc ne... Ale to je ok, kdo chce víc, sám si najde, kde hledat už tuší... Pustit Eckharta jsem si netroufl, možná jindy, uvidím kam vítr povane...

      Každopádně, ještě jednou dík Romane :-)

      Vymazat
  3. Ďakujem Roman,tvoja práca robí radosť ľuďom.Všetko je to o pocitoch.Niekedy je zbytočne veľa strachu a obáv,ktoré bránia nám otvoriť sa uvoľniť svojmu vnútru a prežívať naplno každý okamich.Toľko je vážnosti a málo hravosti.

    OdpovědětVymazat