sobota 6. října 2012

Doporučení knížky


Myslím, že autorovi Dr. Josephu Murphymu něco dlužím, protože díky němu jsem se dostal k Eckhartu Tolle.

Dr. Joseph Murphy a jeho knížka Moc podvědomí pojednává o naší nevědomé mysli, která doopravdy řídí náš život. Je velmi jednoduše a srozumitelně napsaná. Dala by se přirovnat k titulům jako "Tajemství", ale je podle mého názoru daleko lépe napsaná a má v sobě neuvěřitelnou energii. Krásně se čte, její autor je osvobozen od ega, které by chtělo něco dokazovat (což jsem si uvědomil až po přečtení Eckharta Tolle). Je to také jedna z těch knih, které můžete číst dokola a neomrzí vás.

Ačkoli kniha vyznívá vědecky („Moc podvědomí“), zařadil bych ji spíš určitě do duchovní tématiky. Když jsem knížku četl, nevěřil jsem, že by mi toho jiná kniha mohla dát více (respektive jiný autor). Kniha uvádí mnoho konkrétních případů lidí a co se jim v životě dělo, když změnili obsah svého podvědomí (včetně vyléčení tzv. nevyléčitelných nemocí). Kniha má moc vyvolat v lidech skutečnou víru v osobní schopnosti. Dr. Joseph Murphy je už 31 let po smrti, přesto má jeho kniha stále neuvěřitelnou sílu zapůsobit na čtenáře.

Dr. Joseph Murphy je (byl) ve svém oboru stejně velký mistr jako Eckhart Tolle. Jeho učení taktéž vychází z osobní zkušenosti.

Až budete někdy v knihkupectví, tak si ji zkuste prolistovat :)


2 komentáře:

  1. Znám tu knihu, určitě mi moc pomohla. Ráda bych upozornila na akci Don Miguel Ruiz (autor knihy Čtyři dohody) v Praze 31.10.a 1.11.2012 uvádí Jaroslav Dušek http://www.donmiguelruiz.cz/
    Děkuji za Vaši práci :-)

    OdpovědětVymazat
  2. úžasné! Bolg to opravdu skvělé, že jste ji vytvořili ..
    Byl jsem ohromen s uzavřením ...
    Souhlasím a opravdu nádherný výhled ...
    nezapomeňte se podívat na mém webu ...

    OdpovědětVymazat