středa 28. listopadu 2012

Video: Eckhart Tolle o reinkarnaci




9 komentářů:

  1. Tak nějak uplně jsem nepochopil proč neodpověděl na tu původní otázku přímo...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se osvícení lidé převtělují? ... Odpověděl v tom příběhu o zenovém mistru :)

      Vymazat
    2. Mně je hodně blízké to o tom čokoládovém dortu ... je opravdu dobré být člověkem a svými smysly se nechat pohltit touto formou. Mňam :)

      Vymazat
  2. Aha,notak v tom případě jsem to nejspíš špatně pochopil,v Ticho promlouvá píše: "Ani převtělení vám nepomůže,pokud ve svém příštím životě nebudete vědět kdo jste" tak jsem očekával že do "toho" už má nejspíš nějaký vhled...resp. že je o tom nějakým způsobem přesvědčený,(reinkarnace po smrti)nebo že by to byla pouhá domněnka/teorie?...proč by o tem tedy jinak psal? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se Eckharta ptaji jestli reinkarnace existuje, nechce nikomu dávat něco čemu slepě věřit, proto říká, že to můžem poznat jen sami v přítomném okamžiku (jak se ztrácíme v myšlenkách, názorech, v emocích, atd...) a že tahle "potřeba" do něčeho vstoupit může přetrvat i po smrti. Ale nechce nikomu dávat víru, protože víra je překážka.

      Vymazat
  3. Eckhart určitě i někde mluvil o hromadění karmy. Vypadá to, že má v otázce reinkarnace on osobně jasno. Ale jak píše DýFí, nechce pravděpodobně vydávat prohlášení, ze kterého by se mohla stát víra.
    EN

    OdpovědětVymazat
  4. Poprosil bych o vysvětlení,copak myslíš tím že je víra překážka??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslím to tak, že když člověk něčemu věří, tak tomu jen věří, ale na 100% to neví. A jestli se s tou vírou člověk příliš sžije (ztotožní), pak se uzavírá a není otevřený přijímat nové pohledy na věc. Takže se z víry může stát jakýsi druh vězení. Z tohoto pohledu může být víra překážka... Ale zase třeba někteří lidé mají v něčem osobní jistotu a zkušenost a označují to jako víru, záleží na tom, jak je to slovo použito...

      Vymazat
  5. Zkusím Ti odpověděd otázkou:k čemu potřebojuješ vědět jestli existuje inkarnace nebo ne?Jestli že ti někdo řekne že inkarnace je budeš pak šťastnější?!A když ti někdo řekne že je,stejně budeš muset jen věřit,ale možná se to po smrti dozvíš když budeš mít to štěstí a inkarnace skutečně existuje a když neexistuje pak se už nic nedozvíš.Pomohlo?

    OdpovědětVymazat