pátek 19. září 2014

Video: Eckhart Tolle, Evoluce lidského vědomí, 2.část

     Tak tady je slíbené video. Abych řekl pravdu, trochu jsem při překladu váhal, zda-li ho mám doopravdy dodělat nebo ne, protože podobné věci už jsme všichni slyšeli ve spoustě jiných videí nebo je máme načtené z knih. Ale bylo mi líto to nedodělat. Nakonec jsem zjistil, že jsem ho měl rozdělané více než 2 roky :-) ... Třeba při sledování zjistíte, že vlastně už žádné učení nepotřebujete.


14 komentářů:

  1. Dobrý den, děkuji moc za další video :) a za práci s tím spojenou.
    Kdyby to šlo dejte ho prosím na uloz.to
    S pozdravem a přáním všeho dobrého
    divák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      Uloz.to není třeba dá se to stáhnout přímo z toho VIMEA :)

      Vymazat
  2. Děkuji za překlad, který jsem se zájmem sledovala, p. Tolle je nedostižný, milý, vtipný. Ta přednáška určitě stála za přeložení a já Vám skládám svůj dík za práci s tím spojenou. Mějte se dobře, Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Taky děkuju za překlad, video je skvělé.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den. Také moc děkuji za video a práci s ním spojenou. Některé věci u Eckarta Tolleho se opakují, ale vždy v jeho přednáškách a knihách nalézám mnoho nových aspektů, přístupů a ukazatelů, které nás mohou dovést k nám samým a také hodně čistého humoru. Takže jsem rád, že jste tu práci neprováhal.Lubomír

    OdpovědětVymazat
  5. Moc a moc děkuji za Váš překlad. Je to tak nádherné. Jitka

    OdpovědětVymazat
  6. Je tam pár chybek v překladu, co teď koukám.. Snad to není tolik zásadní.

    OdpovědětVymazat
  7. je tam pár chybek, nejsou zásadní a vy jste skvělej,děkuji ,i.

    OdpovědětVymazat
  8. Já to učení budu potřebovat ještě dlouho... každopádně není kam spěchat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem si to celé opět znovu vychutnal (i s první částí). Je to zdánlivě pořád totéž a přesto se tam objeví vždy nové "ukazatele" kudy dál. Tvoje úsilí jistě není zbytečné, ikdyž většina z diváků svoji vděčnost v tomto fóru neprojeví. Díky moc i za ně :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Báječné, díky mnohokrát za skvělou práci! Udělal jsi radost mnoha lidem! Vskutku! :-) Ještě jednou díky!

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem aj ja za preklad. Nedá mi nereagovať na jednu vec. ET zhrnul Krishnamurtiho učenie do dvoch slov "ne - myslite". Krishnamurtiho poznám len z jeho dvoch predášok, ale rozhodne nemám pocit, že je to o nemyslení. Zlé pochopenie E.Tolleho by mohlo spôsobiť viac škody ako úžitku. Práve včera som totiž narazil v knihe J.Zezulky na vysvetlenie príčiny Downovho syndrómu. Znie asi takto:
    Ide o závažnú deformáciu psychickej zložky, spôsobenú v niektorom z minulých životov tým, že sa človek pomocou fanatického praktizovania tvrdých psychických cvičení v nepochopení snažil odpútavať sa od svojej vlastnej mysle, sústrediť sa egocentricky na seba a oddeliť sa tak od okolia. Vedome a dobrovoľne porušoval svoj mysliaci princíp, ktorý bol vývojom tak ťažko vypracovávaný. Snažil sa uvádzať seba do bezmyšlienkového stavu a zotrvávať v ňom. Z vlastnej vôle, nevedomosti a zlého pochopenia si spôsobil ťažkú deformáciu, ktorú bude musieť mnohými zrodeniami vyrovnávať.
    Rozum (myslenie) a cit (intuícia) by mali byť v rovnováhe. Obidva póly sú rovnako dôležité pre vývoj človeka.
    Takže si myslím, že myslieť rozhodne treba, ale treba sa snažiť nebyť otrokom rôznych myšlienkových scenárov vytváraných našim egom.
    Prajem Vám všetko dobré, priatelia
    PN

    OdpovědětVymazat
  12. Moc Vám děkuji za sílu věnovanou všem překladům. Moc a moc.
    Myšlenka - co pozvat Eckharta k nám do ČR, můžeme s tím něco udělat společně? Thea

    OdpovědětVymazat