čtvrtek 4. dubna 2013

Smazání videí

Dneska jsem si všimnul, že mi na youtube "EckhartTeachings" zablokoval 3 dlouhá videa nazvaná Žít Vědomě, Všímejte si Ticha a Eckhart Tolle (CZ), a to z důvodu porušení autorských práv.

Když jsem se pokusil nahrát jedno z těch smazaných videí na můj druhý účet na youtube, tak mi to hodilo oznámení, že je video celosvětově blokováno a že si EckhartTeachings nárokuje autorská práva. Na youtube (na mém kanále)  tedy už tato videa nejsou, ale z nějakého důvodu jejich odkaz zde na těchto stránkách ještě funguje, ale očekávám, že asi brzo přestane.

Tak můj názor je samozřejmě, že na to maj nárok, nicméně by mohli být rádi, že to šíříme. Protože - ruku na srdce: Kolik z vás si koupilo knížku až když jste se seznámili s obsahem zprostředkovaného videa? Takže si dovedu docela dobře představit, že ač "nelegální" je tohle šíření, tak jim vlastně také svým způsobem prospívá.

Smazaná videa se tedy pokusím nahrát na vimeo.com (ale tady je problém, že můžu nahrát jen jedno video týdně / 500MB za týden), takže odkazy tady na stránkách poopravím, až bude vše nahráno. Ostatní dlouhé překlady, které na youtube zůstaly jsem nastavil jako "neveřejné", to znamená, že vám je youtube nenajde a člověk je bude moci přehrát, jen když na ně bude mít odkaz (který zde, i na jiných stránkách samozřejmě dál zůstává).

... Tak, tak to je :)

24 komentářů:

  1. díky za tvou obětavost a plně s tebou ve všem souhlasím.

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji moc za vysvětlení. A také samozřejmě díky za Tvou práci. Knížky mám,ale tady jsem častěji. A ještě jednou díky,velké díky za Tvé překlady.

    OdpovědětVymazat
  3. to cumim a nechapu - nejak mi to nezapada. kazdopadne ja mam dlouhe preklady v kompu :))dekuji ti

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, škoda... večer jsem sem na videa chodila "pro pohlazení na duši" před spaním. Slyšet Eckhartův příjemný léčivý hlas je zas něco docela jiného než knížky, které taky samozřejmě doma mám. Ale jinak moc díky za Tvou neúnavnou práci a těším se na další videa s překlady :-D Pěkný den JaJi

    OdpovědětVymazat
  5. Velké Děkuji (jeme)... Nekomentuji často, ale právě nyní cítím, že je potřeba... Pro Tvé povzbuzení a,a,a,... I když pro děkovné komentáře jistě nepřekládáš... Mám (e) ze Tvých překladů radost... Jistě i Ty... Díky... :-) Jiří

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za upozornění a velmi si vážím, že se o nás takto staráš .. E

    OdpovědětVymazat
  7. Tak Ekhard Tolle Teachings je platena TV, neviem ako to fungovalo doteraz, ale tato TV je spoplatnena... inak pre zaujemcov s dobrym AJ
    http://butterfliesfree.com/
    je tam az prekvapujuca podobnost s niektorymi videami atextami co myslienkami E. Tolle TV, ( niekedy az doslovna...)
    zaujimava video seria Holographic Universe a tiez samotna kniha, ODPORUCAM
    pozn
    je to zadarmo

    :)

    OdpovědětVymazat
  8. ... este jedan poznamka, v podstate vsetky tieto ucenia ( a je ich naozaj nespocetne mnozstvo) su o jednej a tej istej veci a to je ako zmenit "realitu" ktoru prezivam.., ako ju mam prezivat inak.:) Ekhardove myslienky (aj Kim) su naozaj velmi inspirujuce( precitala som všetky jeho knihy mam aj predpl. TV, citala som aj knihy Deepaka Chopru, a inych autorov), ( pozn. inak teraz( april) budu mat spolocny event , ) napriek tomu tam bolo " nieco" , na prehlbenie odporucam stranku uvedenu vyssie... enjoy it :))

    OdpovědětVymazat
  9. No možná by nebylo na škodu napsat přímo Eckhartovi, že jsou takhle v podstatě sami proti sobě. Já osobně jsem se k tomu dostal taky jen a Díky Tobě a Tvým překladům. Do té doby jsem o tomhle vůbec nikde neslyšel a kolem knihkupectví jsem vždycky jenom prošel, protože nejsem zrovna vášnivý čtenář. A dneska, moje přítelkyně čte Moc přítomného okamžiku a já čtu Novou Zemi. A to hlavně Díky youtube a Tobě a Tvým překladům. Velké Díky Peťo. Ahoj.

    OdpovědětVymazat
  10. dá se to nahrat i na ulozto .cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,

    Eckhartovo učení "znám" cca 13 let, ale něco jiného je číst jen knihy, případně sledovat anglická videa(s mou úrovní AJ) a něco jiného tvé překlady, za něž ti moc děkuji :) Na druhé straně z "formálního" pohledu to porušení autorských práv je, navíc o ta práva se Eckhart asi nestará, ale souvisí to s ochranou práv "Eckhart Tolle TV". Možná je ale "problém" jinde. Jaroslav Dušek někde v jednom videu na netu říkal, že se pokoušel přes nějakou známou, která zná Kim dostat Eckharta do ČR. Eckhart prý ale přednáší jen v jazycích, které ovládá, nenechává se překládat (takhle si to aspoň pamatuju...). Určitě je řešení ulozto.cz nebo http://rutube.ru/ (tady autorská práva neřeší).

    Měj se

    Filip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde jsem četl, že při jednom přednáškovém turné po německu (nevím při kolikátem, ale z logiky věci asi při prvním nebo jednom z prvních) měl první přednášku v angličtině a byl tlumočen do němčiny, protože se bál, že jeho němčina není dost dobrá. Pak se trochu "zakecal" s tím, kdo ho měl na starosti a zjistil, že to s jeho němčinou není tak špatné jak myslel a další přednášky pak už měl v němčině.
      Ale proč o tom píšu. Pokud skutečně existuje pravidlo, že nechce být překládán, tak toto pravidlo neplatilo vždy a možná by se dalo dosáhnout vyjímky. Možná, že i pokud by se nenechal přesvědčit k překladu, tak by se tu našlo dost lidí, kteří by si ho poslechli bez překladu, na to, aby si odskočil napřiklad z německa, až tam zase bude. I když s mojí angličtinou by to pro mne nebylo. Ale na poslech v němčině bych si troufnul.

      Vymazat
  12. no jo ... bratia rusi to istia :) http://rutube.ru/

    OdpovědětVymazat
  13. přemýšlel někdy někdo o spojení Eckhart Tolle + Oprah Winfrey a Oprah Winfrey + současný americký prezident ? zkuste hledat výsledky jsou zajímavé,stačí hledat obrázky na googlu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo o tom sem dřív něco slyšel, určitě v tom bude nějaký spiknutí ;)

      Vymazat
    2. Safra chlapi, Vy mi mluvíte z duše. Mě tady, přes ta Eckhartova jinak hezká slova a hezké myšlenky něco varuje. Něco je v pozadí. Nevidím to, ale cítím slabě něco, co není úplně dobrý.

      Vymazat
  14. Škoda, že takovému mistrovi nestačí ten výdělek, co má. A správně uvádíte, že ke koupi Tolleho knih Váš web pomáhá. Bohužel, po nějaké době se ukazuje, že E.T. už nepracuje "pro Boha" a lidi,ale hlavně už pro svou kapsu. ŠKODA, že to takhle sklouzlo, že blokuje videa. Lidi by "na něho chodili" a plnili "jeho měšec" tak jako tak. Prostě už se zařadil mezi normální materialisty...škoda.... už z jeho práce nemám tak dobrý pocit... To opravdu neměl dělat...Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eckhart Tolle a EckhartTeachings jsou pravděpodobně dva "oddělené" subjekty, já bych to rozhodně neviděl tak, že pracuje jen pro svoji kapsu. Tak to viděj vždycky jen někteří ostatní lidí zvenku

      Vymazat
    2. Nejde o to jestli pan Tolle pracuje pro svou kapsu. Problém vidím,spíše v tom,že jméno Eckhart není jeho původní,převzal jej o mystika ze 13 st. nazývaného Mister Eckhart. Další souvislosti lze dohledat.

      Vymazat
    3. To je teda vážně pořádnej problém

      Vymazat
    4. Filosofie a učení Mistra Eckharta spolu s Schopenhauerem a dalšími,bylo součastí nacistické ideologie. Dnes máme hnutí New Age,osvícení,probuzení a tak se buduje třetí říše-nwo. Je to asi těžko pochopitelné,ale nám lidem se dostává přesně to co systém chce! Jinak by to tu nebylo. Destrukce nemusí probíhat jen za použití hrubého násilí.
      https://www.kirkusreviews.com/book-reviews/robert-cecil-2/the-myth-of-the-master-race-alfred-rosenberg-an/
      http://www.bifff-berlin.de/aktuell5.htm

      Vymazat
    5. ^^ Anonym tady nastínil opravdu velké problémy... :-D

      Vymazat
  15. Hlavně POZOR na paranoiu :))

    OdpovědětVymazat
  16. Mě právě dnes youtube "zlikvidoval" vlastnohubně vytvořenou audioknihu, protože E.T. teachings si nárokuje autorská práva + bububu. Měla přes 2000 shlédnutí, žádný extra umělecký skvost to opravdu ale nebyl...tedy sám pro sebe si přiznávám že tady jde jenom o prachy a s ET definitivně končím. Tak či tak jsem se posunul dále a v hynpóze a práci s podvědomím už jsem dneska jinde, za touto ET teachings pavědou. Hezký den či večer všem.

    OdpovědětVymazat