úterý 17. září 2013

Eckhart Tolle - Potěšení z Bytí

Torzo Eckhartova jemného popisu, jak vnímat Přítomný okamžik ;-)


6 komentářů:

  1. Ahoj Romane, píšu sem poněvadž je to rychlejší - poslal jsem ti na email (přes který se sem přihlašuješ), jak nastavit, aby se okno s videem tady na blogu zobrazilo větší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milý Romane,

    pro toho, kdo neumí anglicky, je to požehnání mít možnost díky Vám slyšet ta moudrá, laskavá, vlídná, vtipná a velice důležitá slova od Eckharta.jsem naplněná vděčností k Vám a posílám velký dík:-)
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za krásné video. Cítit skutečné potěšení z Bytí je osvěžujícím duchovním cvičením. Je to vlastně jediný způsob, jak se dá skutečně radostně a plně žít. Děkuji, Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potěšení z bytí je přirozená reakce vědomí na bytí - projevující se jako radost - klid - živost.... s tím cvičením to může být trošičku zavádějící (cvičit chce mysl, protože chce všemu rozumět a tím být na všem účastna a vnášet do všeho čas) :D Dá se cvičit v tom být...být sám sebou...být jací stále jsme?...mysl řekne ano :))) a co vědomí?...to má prostě jen radost z toho, že je a radost je jedinou příčinnou (další) radosti...prostor pro cvičení a tím i čas pak mizí a zůstává jen přítomný okamžik, přítomný okamžik = nádherný okamžik ;) Takže uvědomujme si vše co je v nás i kolem nás, nedělejme z toho však mentální gymnastiku :))

      PS: překládání videí je opravdu úžasná a záslužná činnost (moc děkuji), ještě úžasnější činností je tím žít :)) pojďme na to :D

      Vymazat
  4. Neviem prečo nálepka" duchovný človek " je lepší ,slniečkový .Myslím,že je to človek ,ktorý chce byť sám sebou.Nesúvisia tie emocie/hnevu, zlosti,úzkosti/s presvedčeniami ?

    OdpovědětVymazat