úterý 29. května 2012

Video: Eckhart Tolle - Život mezi 2 dimenzemi (75min)

Ps: Když budete chtít poslat malý příspěvek, tak zde je info
(je to pro mě určitý druh motivace :))

Jinak všechny vaše e-maily čtu :) Je to radost, když ty překlady tolika lidem "pomáhaji" v komplexnějšímu porozumění učení tohoto neuvěřitelného člověka. Dokonce mi i pár lidí nabízelo sraz, ale já na tohle moc nejsem, protože jestliže se o tom můžeme bavit, pak to nežijeme... (navíc to byli chlapi :-D). Kdyžtak mrkněte v pravé části obrazovky do anket, kdo jste ještě nehlasoval ;) 

Během týdne asi vypustím zajímavé krátké video, kde Eckhart hovoří o Alzheimerově chorobě (že to může být jakási obrana organizmu vůči příliš aktivnímu, nebo destruktivnímu způsobu přemýšlení).




Jinak toto celé video je pokračováním od videa "Eckhart Tolle - Rozpoznání vědomí prostoru" - které můžete najít tady v sekci dlouhých překladů. Co si budeme povídat, určitě i tohle nové video stojí za skouknutí :-)

9 komentářů:

  1. Vaše podmínka, jak se mohu dostat k novému překladu mě rozezlila,pozoruji ten pocit už 5 minut a zítra vám pošlu příspěvek :-), zatím vás zdraví J.P.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to v naprostém pořádku. Spoustu svojí práce jste udělal zdarma. Takhle funguje svobodný trh. Za služby se platí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo chce a může jakkoliv "poděkovat" autorovy, může tak učinit jakkoliv- penězi, slovem, setkáním,...
      Tak jednoduché to je.

      Vymazat
  3. Možná byste si měl poslechnout videa Ivy Adamcové...ale je to vaše rozhodnutí. Pokud se chcete překlady živit, proč to neuděláte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíte "Všechno je dobré" a "Návrat k jednotě"? Nenalhávejme si ..... vše není dobré, vše je jak má být. A kam se navracet, když tam jsme. Falešný prorok nebo iluze v iluzi?

      Vymazat
  4. Reakce na autora blogu:

    Setkání není u nikoho žádný problém. Pokud slova nejsou prázdná(mrtvá), jen a jen naučená teorie, ale pokud slova vychází ze zkušeností, ze skutečného stavu bytosti, tak jsou slova živá, tak jak mluví Tolle a mnoho mnoho dalších, o kterých nikdy neuslyšíte...
    Pak je krásné, když je teorie i praxe v souladu a projevuje se pomocí slov. To je vždy velmi obohacující..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, ale otázka je jestli je to v nás i v ostatních lidech jen intelektuální znalost a nebo opravdový způsob života... Často se do toho míchá ego, aniž bysme si to uvědomovali a každá touha po prodiskutovávání ať třeba motivována vlastní zkušeností a eutuziasmem je také často touhou našeho ega po lepším naplnění

      Vymazat
    2. Proto to chce trénovat přítomnost, bdělost, pak lehce poznáš kdo lže a kdo ne(co je z hlavy a co ze srdce). Ale míra toho co dokážeš prokouknout na jiných závisí na míře co dokážeš prokouknout u sebe.

      Navíc Tě takový lidé přirozeně lákají, vždy Tě láká ten co je ve vyšším stavu vědomí, čili "blíže Bytí" a teče z něj přítomnost sama, dle míry jeho bdělosti, pak se dějí zázraky..

      Pokud si dáš své ego do rovnováhy, pak snadno poznáš u druhých, kdy z nich mluví jen ego a kdy jejich skutečné já..

      Vymazat
  5. Nikoli "deer teeth" ale "deities" :-)

    OdpovědětVymazat