pondělí 29. dubna 2013

Eckhart Tolle není ten, za koho ho máme!


I u něčeho tak čistého a pravdivého jako je Eckhart Tolle vznikají konspirační teorie. ... Takže si na něj a na to, co říká raději dávejte veliký pozor, protože něco zlého je v pozadí toho všeho, cítíte to? :-)

Jsi odhalen TOLLE !!! Jeho pravé jméno je ULRICH

„Problém vidím,spíše v tom,že jméno Eckhart není jeho původní,převzal jej o mystika ze 13 st. nazývaného Mister Eckhart. Filosofie a učení Mistra Eckharta spolu s Schopenhauerem a dalšími,bylo součastí nacistické ideologie. Dnes máme hnutí New Age,osvícení,probuzení a tak se buduje třetí říše-nwo. Je to asi těžko pochopitelné,ale nám lidem se dostává přesně to co systém chce! Jinak by to tu nebylo. Destrukce nemusí probíhat jen za použití hrubého násilí.“

28. dubna

„Přemýšlel někdy někdo o spojení Eckhart Tolle + Oprah Winfrey a Oprah Winfrey + současný americký prezident ? zkuste hledat výsledky jsou zajímavé,stačí hledat obrázky na googlu

11. dubna 

„Safra chlapi, Vy mi mluvíte z duše. Mě tady, přes ta Eckhartova jinak hezká slova a hezké myšlenky něco varuje. Něco je v pozadí. Nevidím to, ale cítím slabě něco, co není úplně dobrý.“

12. dubna

:-))

31 komentářů:

  1. Vážení,nemíním se pouštět do polemiky, jestli je Eckhart takový či makový ,ale už Ježíš řekl"Poznáte je po ovoci" a tím se řídím.Pokud někdo doopravdy žije podle učení E.T. pak ví, že to má naprosto revoluční vliv na jeho život v pozitivním smyslu.A o tom to je !Stačí si to jen vyzkoušet a pak není co řešit.

    OdpovědětVymazat
  2. kam znizel můj komentář?

    OdpovědětVymazat
  3. Normálně se řehtám :-)) Jen se mu podívejte do očí, poslechněte barvu jeho hlasu, všímejte si gest... To je ale podlý "zločinec", co? :-D Pěkný den bez paranoidních teorií :-) JaJi

    OdpovědětVymazat
  4. Hned jdu spálit jeho knihy :-))a hlavně budu stále nad něčím premýšlet abych náhodou neměl prázdnou mysl:-)),no myslím že ten člověk co to napsal je hezká ukázka jak mysl umí být šílená, za to mu můžem poděkovat :-)) Lalik

    OdpovědětVymazat
  5. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u-xmOsmZPlw

    Stop thinking and just believe. Néé, to nikdy nevede k ničemu špatnému.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, konkrétně tuhletu konspiraci o Eckhartovi, nebo radši budu říkat domněnky.. tyhlety domněnky s domněnkami o chemtrails klidně do jednoho pytle strčím. Protože to, co lidé považují za klíčové důkazy se dá opravdu velice snadno vyvrátit. A jestliže se ohánějí fakty, které se dají tak snadno vyvrátit, tak si dovedu představit, že motivace, která je pohání je jen silný podvědomý pocit, že někdo něco tají a že je někde nebezpečí. A člověk s touhle motivací si vymyslí jakékoli "důkazy", jen aby dal smysl svému původnímu podvědomému pocitu...

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  7. Každý,kdo se důkladně zajímá o E.T. učení nemůže něco takového brát vůbec vážně.Není na světě člověk ten, co by se zavděčil lidem všem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom se mi líbí právě Oprah Winfrey, která říká: „Já nepotřebuji mít pravdu. Vím, že to tak je“

      Vymazat
  8. Dobrej fóóór :))

    OdpovědětVymazat
  9. Dýfí:Já nepotřebuji mít pravdu,vím že to tak je jinak znamená:já nepotřebuji mít pravdu,prorože pravdu znám.Vědět znamená mít pravdu :).Ale neříkám,že bys to nevěděl.Třeba ten překlad pomůže někomu jinému :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovní spojení "Mít pravdu" je ale dost zneužívané. Každý člověk bere své myšlenky za "jedinou pravdivou realitu" (za pravdu)... "Vědět" v tomhle smyslu znamená, že to, co víš, není závislé na vnějších informacích

      Vymazat
    2. „Mať pravdu“ až nepríjemne zapácha vlastníctvom a exkluzivitou. Pohár vína si radšej vypijem s tými, čo pravdu milujú a obdivujú jej slobodomyseľnosť, nespútanosť a polyamorickú orientáciu. Tolleho som čítal dva krát. Prvý raz asi pred desiatimi rokmi a celkom úprimne som nevedel o čom točí. Druhý raz nedávno a vravel som si: „no hej, aj tak sa to dá povedať“. Vtedy, keď som potreboval, nechápal som, keď chápem, už nepotrebujem. Tolle rozpráva o najobyčajneších veciach na svete a tým sa rafinovane vysmieva z ľudskej neochoty byť slobodný. Každá negatívna reakcia znamená, že slová dopadli tam, kam mali. Obavy by skôr mali spôsobovať plné sály ľudí s úžasom hľadiacich na svojho spasiteľa.

      Vymazat
  10. DýFí:přesně tak.Ale je důležité jestli člověk dovede rozeznat podstatné od nepodstatného.To je cesta duchovního poznání která hledá objektivní Pravdu.To je "pravé" vědění.A nelze to někomu vysvětlit.Je to o nazíraní Pravdy ve vnitřním Světě.Nelze ji někomu vysvětlit lidským jazykem.Pak jsou pravdy s malým "p",ale i tyto nemohou stát proti sobě.Pravda v jakékoli podobě nemůže stát jedna proti druhé.Jestliže ano,pak má někdo z protagonistů lež a věří tomu že má pravdu.Nebo se mohou mýlit oba.Těch řešení je mnoho.Ale vždy je to postaveno na logice....Nelze to říct perfektně,protože jazyk má svá omezení.Ale tak nějak zhruba v kostce to funguje :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ale dlouho to starý dobrý Ulda tutlal... nicméně Dejv to prohlédl... palec nahoru...

    OdpovědětVymazat
  12. Trošku jsem se lekla....další konspirace :)))). To se mi ulevilo!!!!
    Díky za překlady a ještě k tomu že Váš kanál sledují starší. Ano. Málokdo z nás umí anglicky :((((

    OdpovědětVymazat
  13. Lidé vy vážně věříte tomuhle, vždyt eckhart je skvělý člověk...který se snaží něco svým učením říct, předat, osvobodit nás...abychom se neztráceli v běžných věcech, zmírnili naše utrpení a probudili se, například..!!
    Vždyt on je pro to aby se lide nehnali za penězi, kariérou, atd - myslím že NWO, tohle určitě nechce...chce aby lidé konzumovali, byli nevědomí..a poslouchali je...o to jde novému světovému řádu...to je můj názor :))
    A to s těmi zakrytími oči je pouze a jen, pro představu aby vyjádříli lépe své myšlenky, to by musel mít zakryté oči pořád aby jej DAVID ICKE neprokoukl :DD - lidí...a hlavně DÝFÍ nechápu jak tomuhle může někdo uvěřit...:// - a vůbec zvěřejnit...ale na druhou stranu jsem i rád...a fandím ti...že jsi se vším dáváš tolik práce..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celý "článek" jsem dal jako příklad, jak může fungovat lidská mysl, že i u něčeho takového jako je Eckhart můžou vzniknout podobné domněnky... Jestli to tak vidí 2 lidi, tak dalších několik tisíc ne. "Článek" prosím brát jako příklad :)

      Vymazat
  14. Doufám,že můj komentář nebude opět smazán. Opakuji,že mluvím o Mistru Eckhartovi,ketrý žil ve 13-tém stolení z jehož filosofie čerpal např. Heidegger a Rosenberg. Otázka je proč si pan Tolle,přes tento fakt,vzal jeho jméno,jak sám uvádí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady se cenzuruje o 106.. psal jste 2x to samé, proto jsem ten druhý smazal.. A právě v tomhle způsobu vnímání je problém, ale už to nechci dál rozebírat, protože mě to unavuje..

      Vymazat
  15. Animo Libereco:chcete říci,že by se měl člověk bát mít Pravdu.Nebo oč jde?Kristus by se měl bát?Budha by se měl bát?A jiní by se měli bát aby nebyli za blázny mezi blázny?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milión ľudí sa bude pozerať na jeden strom a každý uvidí niečo iné. A ak sa im aj náhodou podarí dohodnúť sa na tom, čo vlastne vidia, príde milón prvý so svojím vlastným pohľadom. Kto má pravdu? Nikto? Každý? Všetci dohromady? A je to vôbec dôležité? Tomu stromu je úplne jedno, čo si kto o ňom myslí. Tak ako? Mám pravdu? Sotva! Už v tejto chvíli v mysli polemizujete s tým, čo práve čítate, čiže existuje minimálne jeden iný pohľad na vec než ten môj. Tak ako môžem mať pravdu? Môj pohľad je len momentkou z jedného uhla a vzdialenosti. Už o sekundu sa možno budem na vec dívať odinakiaľ a uvidím niečo iné. Alebo vás mám presviedčať o tom, že sa pozeráte nesprávne? Lenže ako to mám posúdiť? Aby som videl to, čo vy, to by som musel byť vami. A to sa nedá. Navyše je to zbytočné a nezmyseľné, ja si svoju jedinečnosť rád uchovám a vy asi tú svoju tiež. Budha aj Kristus by boli asi skvelí spoločníci k debate pri pive. Ak by mi však začali tvrdiť, že majú pravdu, bol by som nútený im odpovedať niečo v tomto zmysle: „Chlapci, nechcem sa vám miešať do remesla, ale čosi, a môže to byť pokojne môj plný močový mechúr, mi navráva, že ste niečo podstatné prehliadli.“

      Vymazat
  16. Myslím, že tohle je důsledek tzv. "módnosti". Vidět, číst nebo vlastnit knihy E. Tolleho se stalo módní záležitostí. Řekla bych, že E. Tolle osloví člověka, který je "načnutý" a je schopen vidět (cítit?) tu vysílanou směrovku. Ostatní lidé oceňují jeho trpělivou mluvu, humor, vstřícnost, komunikaci atd., jenže vnitřně se to v nich pere : "Je to tak, jak říká? Je to pravděpodobné ... ale co když??" Potom stačí jeden pochybovačný impuls zvenčí a už je opět "na svém".

    Co se týče Pravdy, jsem zastáncem toho, že každý člověk ze svého místa, na kterém se v tu chvíli nachází, má svoji nezpochybnitelnou pravdu, se kterou se nedá polemizovat. Pochopením tohoto by určitě ubylo hádek a válek B-)

    OdpovědětVymazat
  17. Eckhart Tolle pomoze hlavne tým, ktorý nevedia kontrolovať svoju myseľ. O nič iné mu nejde. No k tomu kontrolovať myseľ, znamená zmeniť životný štýl. Alebo vás ten stres, napetie, strach, natlak baví?
    Pre ľudí, ktorí majú myseľ otvorenú všetkému (OPEN MIND), Eckhart len inšpiruje, konzervatívnych otvorí, no nepoučiteľný ani nevedia o čom eckhart vraví, píše, keďže majú len kritiku.
    Eckhart sa nevydáva za duchovného učiteľa, tento popis mu dáva len vydavateľ jeho kníh, pretože inú kategóriu autorov nemá :)

    Vieš prestať rozmýšľať kedykoľvek chceš? Ovládať svoju myseľ?
    Vieš sledovať svoje myšlienky, bez toho aby si ich hovoril alebo robil?
    Vieš byť kľudný v každej situácií?
    NIEEEE? ... tak tu nepíš kritiku svojeho pritimívneho EGA NEŠŤASTNÍKU :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tolleho jsem přečetl komplet, videí viděl taky hodně a když jdu po pocitech a ne po myšlenkách tak jediné co mi na Eckhartovi nesedí, je to, že učí jak všechno akceptovat, s ničím nebojovat, nelpět na majetku a na druhé straně blokuje svoje videa na Youtube. To mi jaksi nesedí. Z knížek má miliony dolarů a Eckhart Teaching je firma, kterou založil on sám takže lze předpokládat, že o tom ví. Jediným pochopiteným důvodem by bylo, že chce zabránit špatným interpretacím. Např. z důvodu nepřesných překladů nebo špatného sestříhání apod. Jinak mě osobně pomohl radikálně změnit život k lepšímu během pár týdnů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečetl jsem a mám doma jeho dvě knihy, shlédl videa a musím říct, že mě osobně dal pochopení po "zápaďacku" k takovým pojmům, jako je zenový buddhismus a taoismus, které jsem před nějakým časem studoval.
      A taky jsem přemýšlel nad tím, proč si tak úzkostlivě hlídají placený obsah na jeho internetovém projektu, není to nijak drahé, na druhou stranu lidé ne-aglicky rozumějící jsou odkázaní na šíření právě neoficiálních při tom celkem kvalitních překladů.
      Je možné, že získané peníze investují do dobročinných projektů a na další šíření myšlenek?

      Vymazat
  19. Animo Libereco:no určitě když se dívá milión lidí na strom tak vidí milión lidí strom.Nemohou vidět nic jiného než strom,teda pokud si nevzali něco jako LSD:).Neříkám,že strom je strom.Tak si to lidé pojmenovali aby se jim v tom jednodušeji orientovalo.Samozřejmě když si to někdo pojmenuje Aghimaklo :) pak to bude pro něj toto.Ale předpokládám,že ho rodiče učili že to co vidí je strom.Jedině že by byli z jiné planety.Ale jak říkáte není to důležité(tedy podstatné) pro život.A jsem si zcela jist,že by Budhovi nebo Kristovi uteklo něco podstatného.Dokonalosti nic podstatného neunikne.A na tom nepodstatném nezáleží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá sa, že naše sedadlá v hľadisku sú dosť ďaleko od seba. Nevadí, aspoň je to zaujímavejšie. BTW, predpokladám, že by asi pre vás bolo neprijateľné moje tvrdenie, že vy, rovnako ako ja, už dokonalý ste. Taký, aký ste práve v tejto chvíli. Čo vám, samozrejme, nebráni byť o sekundu úplne iný.

      Vymazat
  20. oprava:teda neuniklo nic podstatného :)

    OdpovědětVymazat
  21. Animo Libereco:jestli můžu ještě k tomu stromu.Jak říkáte tomu stromu je úplně jedno kdo ho jak vidí,co si o něm myslí,co o něm kdo říká.I když se na něj kdokoli dívá z jákekoliv vzdálenosti,pod různým úhlem pořád je to ten samý strom.Je s Váma dobrej pokec :)

    OdpovědětVymazat